lauantai 10. tammikuuta 2015

Tammikuun haaste (#17): Doodlaillen


Tervetuloa uuteen vuoteen 2015.

Haasteen numero 16 onnekkain oli tällä kertaa Kristiina! Lämpimät onnittelut!


*********************

Uuden vuoden kunniaksi tällä kierroksella haastetaan ottamaan kynä käteen...

Oletko niitä ihmisiä, jotka koulutuksissa tai koulupenkillä opettajaa kuunnellessa piirtelivät vihkonsivut täyteen raapustuksia? Minä olin, vaikka muuten piirtäminen ei kuulunutkaan koskaan vahvuuksiini. Nyt on aika kokeilla raapustuksia kortissa tai vaikkapa skräppisivussa.


Doodlailun voi aloittaa suoraan piirtelemällä paperille, mutta leima tai sapluuna voi auttaa luomisprosessin liikkeelle lähtemisessä. Tässä kortissa doodlailu lähti liikkeelle leimasta. Doodlailla voi toki suoraan korttipohjaan, mutta jos et täysin luota vielä itseesi, niin tee työ ensin irralliselle paperille ja liitä se sitten korttipohjalle.


Valitsin mustan tussin sopivan paksuiseksi suhteessa leimakuvaan. Käytin työssä kahden paksuisia tusseja. Kehys ja muutamat keskeisimmät viivat ovat paksuja ja muut tehty ohuella Neo Pico2-tussilla. Aloitin kehyksistä ja sen jälkeen tein alueet leimakuvan ympärille.


Ja eikun doodlailemaan. Kannattaa tehdä reilusti kaikennäköisiä kuviota. Mielikuvitus on vain sinulla rajana. Kokeile viivoja, pisteitä, muotoja, kiekuroita ja kaikkien näiden yhdistelmiä.


Väritin lopuksi leimakuvan kevyesti, jotta se korostuisi paremmin taustastaan ylös.
Maikkis piirteli kortin ilman leimasin"aloitusta", kokonaan omasta päästä. Lisäksi mustan doodlailun jälkeen yksityiskohtia on korostettu puuväreillä.

Tässä Puuhiksen kortissa taas doodlailun apuna on ensin käytetty sapluunaa.

Haasteemme on voimassa 9.2.2015 klo 18.00 asti. Ja sponsorina toimii tällä kierroksella Sinelli. Tervetuloa mukaan!p.s. Olethan ilmoittautunut mukaan Askartelupirttiin!2 kommenttia:

  1. Löysin tänne Maikkiksen sivulta. Onpa paljon kiinnostavia ohjeita, juttuja ja ihania kortteja!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana haaste. :) Ovat olleetkautta linjan. :)Kiitos näistä.

    VastaaPoista