keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukuun haaste (#16): Vahaliituresist

Hyvää puolimatkassa olevaa Joulun odotusta!

Haasteen numero 15 onnekkain oli tällä kertaa Kipa. Lämpimät onnittelut! Kaikilla haasteeseen osallistuneilla oli kyllä upeita teemanmukaisia kortteja.

----------------------

Joulukuun haasteena on alakoulusta tuttu vahaliituresist. Tämä tekniikka on mitä loistavinta niin korttien taustoihin kuin vaikka skräppisivuihin eikä sitä tule missään nimessä mieltää vain lasten piirustuksiin.

Vahaliituresistissä vahaliidulla tai öljypastellilla piirretään tai väritetään pintaa. Alueet, joissa vahaliitua on, estävät vesiliukoisen värin kiinnittymisen pohjaan hylkimällä väriä. Tekniikkaan sopii hyvin vesivärit ja mustesuihkeet eli mistit. Esim DistressInk musteet eivät tahdo soveltua tähän tekniikkaan suoraan tyynystä musteenlevittimellä levitettäessä, mutta niitä voi hyödyntää painamalla mustetyynyn askartelualustalle ja suihkimalla siihen vettä päälle. Tähän voi sitten painaa paperin, johon on levitetty vahaliitua. Mutta esim Puuhiksen kortissa on käytetty DI dabberia taustan värjäämiseen. Mikäli väri jää vahaliidun päälle kellumaan, suosittelemme pinnan tuputtelemista pyyhkeellä tai talouspaperilla, jotta saat ylimääräisen värin pois.

Viimeisimmässä välipalassa oli aiheena leikkeleiden käsittely. Tässä on hyvä taustatekniikka, jossa voi leikkeleitä hyödyntää.


Millan kortissa on piirrelty ristikkoa akvarellipaperille valkoisella öljypastellilla. Värjäys on tehty yllämainitulla tavalla levittämällä DistressInk mustetta vettä imemättömään alustaan ja suihkimalla vettä päälle. Akkvarellipaperi liituineen on sitten kastettu värissä.Puuhiksen kortissa taas valkoista vahaliitua on laitettu kohokuvioinnin päälle useamman kerroksen verran. Tausta on värjätty metallinhohtoisella DI dabberilla ja lopuksi kuvioinnin päältä on poistettu ylimääräinen väri.Maikkiksen kortin tausta on tehty helpoimman kautta eli valkoiset vahaliitu ympyrät on piirretty 220g, veden kestävään, paperiin Neocolor I liidulla ja sen jälkeen on suihkautettu mistejä päälle.


Addictedin porukka pitää vähän Joululomaa ja tästä syystä ei joulukuussa tule välipaa. Tapaamme siis taas uuden haasteen merkeissä 10.1.2015.

Haasteemme on voimassa 9.1.2014 klo.18:00 asti. Sponsorina haasteessa tässä kuussa toimii Anun Putiikit. Tervetuloa kaikki mukaan! 

PS. Oletko muuten jo ilmoittautunut mukaan Askartelupirtille?

2 kommenttia: