maanantai 25. elokuuta 2014

Elokuun välipala: Erilaiset kohojauheet

Tänään kurkistamme purkkeihin. Kohojauheiden viidakko voi tuntua myös askartelijalta tukahduttavalta. Toinen toistaan värikkäämpiä purkkeja ja useita merkkejä - miten valitsen niistä itselleni sopivan tuotteen? Tässä muutamia vinkkejä kohojauheiden valintaan, muutenkin kuin kivan värin perusteella. Embossaamiseen tarvitset kohojauheen, hitaasti kuivuvan musteen ja kuumailmapuhaltimen.



Mikäli haluat käsitellä tekstin tai yksityiskohtaisen leimakuvan, valitse ns. Fine detail eli tarkkaan työskentelyyn sopiva kohojauhe.

Hyvä työväline etenkin näiden hienojakoisten kohojauheiden kanssa on antistaattinen tyyny, joka ehkäisee jauheen tarttumista muualle kuin leimakuvaan. Esim. sormenjäljet ja muut epäpuhtaudet paperissa saattavat muuten kerätä hienojakoista kohojauhetta itseensä ja siten myös embossaantua. Antisaattista tyynyä hierotaan paperin pintaan ennen leimaamista. Tyynystä jää hienoa valkoista jauhetta paperin pintaan. Leimaa kuva embossausmusteella hienon ohuen -lähes huomaamattoman- jauheen päälle ja ripottele kohojauhe leimakuvan päälle. Karista ylimääräiset jauheet takaisin purkkiin ja mikäli kohojauhehippusia jäi vielä alueille, missä sitä ei kuuluisi olla, voit pyyhkiä niitä  pois esim. pienellä siveltimellä. Lopuksi sulata jauhe paikoilleen kuumailmapuhaltimella.



Suurin osa jauheista on yleiskäyttöisiä kohojauheita. Näissä leiman kaikki pienimmät yksityiskohdat eivät ehkä toistu täydellisesti, mutta värivalikoimaa löytyy runsaasti usealta merkiltä. Näitä jauheita pystyt käyttämään myös pienten pintojen täyttämiseen. Merkkejä ovat esim Ranger, Cosmic Shimmer tai WOW. Perusjauheiden lisäksi löytyy, helmiäissävyisiä kohojauheita, kimaltelevia jauheita ja myös tahmeita kohojauheita. Tahmeen pintaan voi kiinnittää lopuksi vaikkapa helmiäisjauheita, mikrohelmiä, lehtikultaa.... Tästä Puuhiksen jutusta löydät tietoa embosauksesta lisää.



UTEE eli Ultra Thick Embossing Enamel eli paksu kohojauhe on parhaimmillaan koristeiden ja tasojen pinnoittamiseen ja koristeiden tekemiseen muotin avulla. Paksuun UTEEseen voit myös kuumana leimata kuvioita kumileimasimen avulla. Muistathan, että kirkkaat leimat eivät kestä kuumuutta. Sulaa uteeta voi myös värjätä. UTEEsta voit lukea lisää tästä Puuhiksen jutusta. Karkeajakoisella kohojauheella saa myös hauskoja roiskeita - katsopassa vaikka Millan ohjeet niiden tekemiseen. UTEEta löytyy mm seuraavilta merkeiltä: Ranger, Cosmic Shimmer tai Stampendous.



Eri valmistajia embossausmusteille on myöskin paljon. VersaMark on vesileimamuste, mutta äärimmäisen hyvä ja yleisestikäytetty muste embossaamiseen. Musteita löytyy myöskin monissa eri pakkaukkauksissa: tyynynä, kynänä, dabberina ja "huulikiiltona". Embossaamiseen toimii myös mikätahansa värillinen muste, kunhan se on hitaasti kuivuva. Värillisillä musteilla saat musteen värisiä embossauksia kun otat käyttöön kirkkaan kohojauheen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti