sunnuntai 10. elokuuta 2014

Elokuun haaste (#12): Värinpoisto

Haasteen 11 arvonnassa tällä kertaa voitti:

Granne !

Onnittelut! Otahan meihin yhteyttä, jotta saat voittosi. Haasteen sponsorina toimi tällä kertaa Paperilohikäärme.------------------------------------------------------------------
Elokuun haasteena on värinpoisto. Tarkoituksena on poistaa väriä taustasta ja luoda siten kuvioita. Voit osallistua millä tahansa askarteluprojektilla, jossa kyseistä tekniikkaa on käytetty. Skräppisivut, Artjournalit, kortit, taulut - kaikki sopivat tähän haastetyöhön. Tervetuloa sankoin joukoin mukaan! :)

Tekniikan voi toteuttaa useilla eri väreillä. Millan mallityössä on käytetty akryylimaaleja ja Jennin töissä vesiliukoisia Djeco-liituvärejä. Tekniikka toimii hyvin myös mm. DistressInk musteilla.

Ensimmäiseksi maalasin akryylimaalilla taustan pohjavärin, jotta väriä poistettaessa taustan valkoinen ei tulisi näkyviin. Akryylimaalilla pohjamaalaus myöskin suojaa paperin pintaa värinpoiston yhteydessä ja auttaa pintaa kestämään hankausta paremmin. Anna ensimmäisen maalikerroksen kuivaa aivan kuivaksi asti, jolloin siitä tulee vedenkestävä ja maali ei lähde irti sen päällä olevaa väriä poistettaessa.

Lisää ensimmäisen kuivan kerroksen päälle seuraava kerros akryylimaalia, josta lähdetään väriä poistamaan. Älä anna maalatun pinnan kuivaa kokonaan. (Jostain syystä tähän valokuvaan on eksynyt yksinäinen geelikynäkin, mutta älkää antako sen häiritä, sillä se ei kuulu tekniikkaan. :D )

Laita kostean akryylimaalin päälle maski tai sapluuna, jonka läpi värinpoisto tehdään. Värin poistamisessa toimii hyvin kosteuspyyhe, jolla äsken lisätty väri hierotaan irti ja maskin alla oleva väri jää suojaan. Mikäli käytät tekniikassa muita värejä kuin akryylimaaleja on käytettävän paperin valinnalla suurempi merkitys. Mikäli paperin pinta alkaa "nukkaantua" hankaamisesta kannattaa yrittää kuivemmalla kosteuspyyhkeellä tai vaihtaa paperiin, jossa on kestävämpi pinta. Esimerkiksi kopiopaperi ei kestä kosteutta ja hieromista samalla tavalla kuin akvarellipaperi.

Tulos maskin nostamisen jälkeen.

Milla


Jenni


Tämä haaste on voimassa 9.9. asti.

Olemme saaneet mukaan uuden sponsorin ja Anun Putiikit antaa pienen palkinnon elokuun haasteen onnekkaalle!
5 kommenttia:

 1. Kiitos inspiroivista tekniikoista sekä voitosta, :D

  VastaaPoista
 2. Ja vielä kerran kiitos. Arvasinkin kyllä että on "mun juttu", mutta en kuinka paljon. Ihana tekniikka.

  VastaaPoista
 3. Kiva tekniikka, täytyypä koettaa ehtiä osallistua!

  VastaaPoista
 4. Kiva tekniikka, kunhan löytää oikeanlaisen paperin, musteen ja värinpoistoaineen!

  VastaaPoista