torstai 10. huhtikuuta 2014

Haaste 9: Maskinestettä ja leimakuvia


Haasteeseen numero 8 osallistui mahtava määrä taitavia kortteilijoita. Oikein mukavaa, että tulitte runsain määrin mukaan!

Arvonnassa tällä kertaa voitti Koivuhiiri!

------------------------------------------------------------------
Tällä kertaa kokeillaan, miten mustavalkoiseksi jätetty leimakuva voi olla värikkään taustan kanssa vaikuttava kokonaisuus. Mustavalkoisuuden salaisuutena on irroitettava maskausneste.

Leimaa kuva paperille ja käsittele kuva maskausnesteellä. Tähän tarkoitukseen ei kannata käyttää parhainta sivellintä, sillä maskineste kuivuu nopeasti ja voi jopa pilata siveltimen. Kun maskineste on kuivunut, voit värittää taustan haluamallasi tavalla. Milla käytti taustaan akryylimusteita ja Puuhis painoi akryylimaaleilla ja gellilevyllä taustan. Vesivärit tai musteet sopivat hyvin tähän tekniikkaan.Kun tausta on kuivunut voit rapsuttaa kuivuneen maskin pois kuvan päältä ja viimeistellä kortin.


Milla


Puuhis

Tällä kertaa palkinnon sponsoroi Amalia. Haasteeseen voit osallistua 9.5.2014 klo 18 asti.8 kommenttia:

 1. Mahtava idea tuo maskineste ja Gelli, täytyypäs kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tekniikka :) Multa löytyy gelli ja maskausneste, joten joutuu (tiedätte, kun on ihan pakotettu) kokeilemaan molempia tekniikoita :) :) Kiitos taas.

  VastaaPoista
 3. Olin vasta just ostanut maskausnesteen tarkoituksena tehdä semmoisia kiekuroita korttien taustoille, mutta testasin nyt ensin tämän tekniikan.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Maskinestettä saa osasta askartelukaupoista, sekä taidetarvikeliikkeistä.

   Poista
 5. Muisitakaa, että maskausnesteen pitää antaa luomukuivata, ei saa kuivattaa kuimailmapuhaltimella!

  VastaaPoista