perjantai 10. tammikuuta 2014

Haaste 6. Itse tehdylle taustalle decoupage tekniikalla kiinnitetty leimakuva.

Inspiroivaa  uutta askartelu vuotta kaikille haasteemme ystäville!

Haasteen 5 arvonnan voitti tällä kertaa Mileksi! Onnittelut voittajalle.

--------------------------------------------------------------------------

Joulun välipäivinä julkaisimme välipalan jossa tehtiin distresseillä tausta ja paljastimmekin että kyseistä taustatekniikkaa tullaan käyttämään seuraavassa haasteessa. Jos välipala on jäänyt jostain syystä huomaamatta niin hyvin ehtii vielä tehdä taustan ohjeen avulla joka löytyy täältä.


Tässä kuva siitä mihin välipalassa jäimme.Seuraavaksi sitten taustaan leimataan tekstileimasimella / leimasimilla tekstejä oman mielikuvituksensa mukaan.Valmiista taustasta leikataan sopivan kokoinen palanen kortin taustaksi. Tässä vaiheessa voi paperin reunat huolitella musteella halutessaan.Seuraavaksi leimasin Versafine musteella joka kestää vettä niin haluamani leimakuvan ohkaisella 70 grammaiselle tussipaperille. Toki muukin paperi käy ja voi halutessaan käyttää esimerkiksi vanhoja kirjansivuja.
Seuraavaksi leikataan leimattu kuva reunoja myöten irti.


Leimakuvan reunat kannattaa huolitella musteella niin  saa peittoon valkoiset rajat jos niistä ei pidä. Seuraavaksi leimakuva kiinnitetään decoupage tekniikalla korttipohjaan esimerkiksi jäykkäharjaista sivellintä apuna käyttäen. Oma paperini oli sen verta kova pintaista että sivelin liimaa myös leimakuvan nurjalle puolelle ja viimeiseksi sitten leimakuvan päältä. Leimakuvan voi kiinnittää millä tahansa itsellensä mieluisalla liimalla, lakalla tai niihin verrattavissa oleviin aineisiin. Tarkoitus on kuitenkin että leimakuva kiinnittyy alustaan hyvin ja reunat tavallaan sulautuvat taustaan.


Leimakuva kiinnitetty alustaan.


Viimeistelin nallen leimatun rusetin vielä sävyyn sopivalla rusetilla.Haasteeseen voi osallistua 9.2.2014  kello 18:00 asti. Ohjeita noudattavien kesken arvotaan palkinto jonka sponsoroi vuorostaan


Linkkilistan kanssa oli tällä kertaa vaikeuksia. Kunnes saamme ongelmat ratkaistua, osallistua voi kommentoimalla tähän postaukseen.

3 kommenttia:

 1. Mitenkäs tuo Päpsyn tausta on vaalentunut ennen tekstileimailua? Miellyttää omaa silmää enemmän tuollainen rauhallisempi versio.

  VastaaPoista
 2. Hmm kokeillaas uusiks jos vaan evotin ekalla yrityksellä. Miten toi Päpsyn tausta on vaalennettu ennen tekstileimausta? Se kai kuitenkin on sama kuin siinä yläpuolella oleva?

  VastaaPoista
 3. Anteeksi Miiva että en aiemmin huomannut tätä kysymystä, oli jostain syystä jäänyt tuonne hyväksyttäviin.

  En ole taustalle tehnyt mitään kummempaa muuta kuin että on kuivunut välissä ( tai kuivasin kuumailmapuhaltimella ) ja oman tepposensa voi tehdä myös tuo miten valo osuu valokuvatessa.

  Minähän tein tuon A4 kokoiselle paperille ja leikkasin sitten siitä silmääni parhaiten miellyttävän kohdan korttiin.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

  VastaaPoista