torstai 10. lokakuuta 2013

Haaste 3: Leimaus kankaalle


 Kiitokset taas edellisen haasteen osallistujille. Upeita kollaaseja olitte tehneet. Seuraavaksi vuorossa onkin arvonta ja palkinto menee.....


Lauralle!

Otathan meihin yhteyttä, jotta saat voittosi.


----------------------------------------------------------------------------------------
Oletko koskaan ajatellut, että leimoja voi käyttää muutenkin kuin paperiaskartelussa? Mitäpä jos tekisit tänä vuonna leimailemalla kankaalle pieniä jouluyllätyksiä?

Kankaalle leimatessa musteen valinta on tarkempaa, mikäli haluat että leimattu kangas kestää myös kosteutta. Valitse silloin vedenkestävä muste esim Archival Ink, Stazon tai kankaalle erityisesti suunniteltu VersaCraft. Jotta kangas kestää hellävaraista pesua, kannattaa VersaCraftilla leimattu kangas silittää ennen käyttöä. Pienissä tuotteissa kuten pussukoissa voit myös käsitellä pinnan akryylimediumilla kestävämmän ja likaa hylkivän pinnan saamiseksi. Muista myös pestä ja silittää kangas ennen leimailua.


Kangas on leimattu Archival Inkillä ja lumihiutaleiden keskustaan on tehty helmet Pearl Maker:lla. Pearl Maker kestää vesipesun. Kankaasta syntyi lahjapussukka.

Myös valmiita kauppakasseja voi koristella leimailemalla. Liuotinpohjaisilla tusseilla (esim Promarker, Copic, Touch) voi värittää leimatut kuvat.

 
Kehyskukkarot ovat myös oivia pieniä lahjoja. Perhoset on leimattu pellavalle Archival Ink musteella ja väritetty promarkkereilla. Netistä löytyy lukuisia ohjeita kehyskukkaron tekemiselle ja yksi ohje löytyy täältä.

Haastetyöksi kelpaa mikä tahansa leimattu työ, joka on toteutettu kankaalle.

Tällä kertaa palkinnon sponsoroi

Osallistumisaikaa on jälleen 9.11. kello 18:00 asti ja palkinto arvotaan kaikkien ohjeita noudattaen kesken.

Työniloa toivottavat Päpsy ja Puuhis.

6 kommenttia:

 1. Nyt pistitte kyllä pahan haasteen! Saa nähdä saanko mitään aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Vain musta Stazon on pesunkestävä. Ei siis värilliset. Archival inkiä en ole koskaab käyttänyt.

  VastaaPoista
 3. Moi, mistä noita värejä voi ostaa? Miten olet saanut kuvit tehtyä?

  VastaaPoista
 4. Kuvat on tehty leimaamalla leimasimilla. Leimasimia ja musteita myyvät askarteluun erikoistuneet kaupat. Sponsorit-välilehdeltä löytyvät linkit esim haasteen sponsoreiden sivuille.

  VastaaPoista
 5. Minkä kokoisia noi sun lumihiutaleet on tossa ylemmässä pussukassa? Mulla olis haaveena joulu / talviverhot ja vähän samantyyliset. Koitin netistä katsoa noita leimasimia mut niitäki tuntuu olevan monenlaisia :) Mistä saisin sellasta väriä ostettua että pysyis (saisin joskus myös pestyä verhot)

  VastaaPoista
 6. Lumihiutaleet taitaa olla lähes 5cm kokoisia. Tämä hiutale on Chocolade Baroquen ja sen on saanut aikoinaan lehden kylkiäisenä. Esim tästä setistä löytyy useampi erikokoinen hiutale http://paperilohikaarme.fi/tuotteet/snowflake-flourish-a4/ Amaliasta taas löytyy esim vähän pienempiä lumihiutaleita http://www.amalia.fi/epages/amalia.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20130307-11092-198109-1/Products/9000005 . Esim Sinellistä löytyy mustaa Stazonia ja eri värisiä Versacraftia, jotka kestävät pesun http://www.sinelli.fi/sinelli/product/ProductFamilySearch.action?productFamilyId=23956

  VastaaPoista